Categories
Bouw en wonen

Hoe uw dak te beschermen

EPDM dakbedekking

In koudere klimaten zijn daken koudevrij, zodat ze absorberend blijven als ze niet goed worden onderhouden. Het is idealer om het dak tijdens de warmere maanden te reinigen. Het kan echter ook gedaan worden als het dak niet in tip-top conditie is. Zorg voor de juiste bescherming. Draag geschikte ademhalingsapparatuur als u ademhalingsallergieën heeft. Vermijd het dak aan te raken met of zonder uw neus te bedekken. Draag de juiste beschermende kleding, want het dak produceert veel glad roet. Asfalt shingles zullen meestal barsten als ze onder druk worden gewassen.

Tips om dakreiniging te vermijden:

1. het stelen van verschillende artikelen die op het dak zijn bevestigd, kan de dakstructuur ruïneren en de kleefstoffen kunnen eventueel smelten als gevolg van uw hitte. Daarom is het raadzaam om de beschadigde panelen eruit te halen om te voorkomen dat dit gebeurt.2. vermijd het dragen van korte nachtkleding, het blootstellen van uw lichaam aan direct zonlicht op het dak maakt het zeer moeilijk om af te spoelen met hogedrukreinigers. Bovendien zal de schoonmakers niet de vereiste mobiliteit.3. Houd de deuren en ramen gesloten tijdens het spuiten dak reinigingsmiddelen, zodat het niet lekken en spuiten op objecten zoals meubels.4. Zorg ervoor dat de slang die u gebruikt om reinigingsmiddel goed is aangesloten, en het kan de bovenste plooien van het dak en dakranden te bereiken.5. Reinig het dak met water slang, indien mogelijk met een hoge druk bron die zal zorgen voor een meer grondige en intense reiniging dan lage druk.

Maar er is geen reden om bang te zijn. De moderne powerwash-apparatuur klaart de klus perfect zonder de dakspanen, de bevelsiding, de voetpaden en de gebouwen te beschadigen.

Wassen met water onder hoge druk, in milieuvriendelijk, milieuvriendelijk, en brandwerend. Dit zijn enkele van de functies van het hogedrukwater. Er zijn bepaalde veiligheidsmaatregelen die moeten worden overwogen voordat iets anders kan worden gedaan op het dak. Gebruik de aanbevolen primer en sealers op alle items die kunnen worden aangetast door hoge temperaturen, zoals metalen oppervlakken en beton. Er bestaan krachtige reinigingstechnieken om ervoor te zorgen dat u niet te veel schade toebrengt aan de oppervlakken. Zorg ervoor dat het gebied waar de reiniging plaatsvindt vrij is voordat u gaat powerwashen. Dit moet schriftelijk worden vastgelegd in het schoonmaakcontract. Let op dat u geen delen van uw dak over het hoofd ziet, want het hete water kan alle metalen onderdelen losmaken en verwondingen veroorzaken bij iedereen die in de buurt staat.