Categories
Blogging

Tips voor het ontwerpen van een eetkamertafel: Een eetkamer- en decoratiegids voor thuis

Eetkamertafels

Zoals u waarschijnlijk hebt gemerkt, zijn er maar weinig tafels in de wereld. Buiten een paar excentrieke grenzen is er een tafel voor elk huis. Voor het grootste deel hebben we ze in onze huizen om aan te eten en te socialiseren. Daarom moet bij het ontwerpen van uw eetkamertafel de tafel net zo belangrijk zijn als al het andere in uw kamer. Een eetkamertafel is een van de belangrijkste aspecten van uw huis en mag niet over het hoofd worden gezien bij het inrichten. Het is niet genoeg dat de jouwe de perfecte grootte en vorm heeft; hij moet er ook prachtig uitzien. Als u kinderen of huisdieren in uw huishouden heeft, kunt u nog een factor toevoegen aan de mix: potentiële speelkameraadjes! Uw kinderen zullen het niet erg vinden om te komen spelen met harige vriendjes of speelgoed waar ze achteraan kunnen rennen terwijl ze eten – zolang ze maar niet buiten het aangewezen gebied dwalen (en hopelijk niemand het ziet). Met dat in gedachten, zijn hier enkele dingen om in gedachten te houden voordat u uw nieuwe tafel kiest…

Zoek een centraal punt.

Integreer een eetkamertafel in uw inrichtingsplan op basis van het centrale punt van de kamer. Waar zit je? Waar eet je? Waar doet u de afwas? Waar ontspant u zich? Als uw eetkamer niet centraal in uw huis is gelegen, kunt u overwegen deze te verplaatsen naar een meer centrale kamer. Als u daar de ruimte voor heeft, kan een tafel in de woonkamer een goede manier zijn om het gezin samen te brengen.

Zelfs als uw eetkamer centraal gelegen is, is het de moeite waard om even na te denken over hoe u de kamer wilt gaan gebruiken. Voelt het aan als een "eetkamer" of als een "woonkamer"? Als het aanvoelt als een woonkamer, kunt u overwegen de eetkamer ergens anders te plaatsen of de tafel helemaal weg te halen.

Licht is de sleutel.

Goede verlichting is de sleutel tot een geslaagde eetkamertafel. Er zijn zoveel factoren die u kunt gebruiken om uw eetkamertafel op te fleuren en het de perfecte plek te maken om te entertainen, maar het middelpunt moet licht hebben. Kies een lichte kleur voor uw eetkamertafel; kies een donkere kleur voor uw eetkamertafel. Kies een lichte kleur voor uw muren, zodat het licht weerkaatst op de tafel en het de perfecte plek maakt om te zitten en te praten met familie en vrienden. Kies een donkere kleur zodat het licht niet afleidt van de tafel.

Licht doet een kamer niet alleen helderder lijken, het doet ook kleuren (vooral donkere kleuren) helderder lijken. Dus als je een kamer inricht met donkere kleuren zoals zwart, grijs of marineblauw, zal het gebruik van fel licht van bovenaf of een felle lamp aan de zijkant die kleuren doen opvallen. Of kies een lichtere kleur voor uw muren, zodat de tafel niet wordt overweldigd door donkere kleuren.

Voeg hoogte en breedte toe met krukjes en planken.

Een eettafel is er in alle soorten en maten, maar meestal blijft u zitten met een rechthoekige vorm. Als je echter op zoek bent naar meer hoogte en breedte (maar niet naar een compleet andere vorm), kun je een paar functies aan de tafel toevoegen om hem een beetje een andere look te geven. Met een paar meubelstukken kunt u een standaard rechthoekige tafel veranderen in een ronde, rechthoekige of vierkante tafel. Krukjes zijn een prima manier om een tafel op te hogen, zodat u ook zittend op een hogere plek kunt eten of converseren.

Als u uw tafel breder wilt maken, kunt u kiezen voor een lage tafel met stoelen eromheen, een bank of een lange bank om extra ruimte aan uw tafel toe te voegen. Krukjes zijn een geweldige manier om hoogte aan uw tafel toe te voegen, waardoor u de optie heeft om hoger te zitten of te converseren.

Vergeet niet op te ruimen.

Als de gasten weg zijn, moet u de tafel opruimen. Als je geen speciale tafel in de keuken hebt, is het prima om de eetkamertafel voor andere dingen te gebruiken. Dek de tafel voor het avondeten, gebruik hem om uw feestversiering op te zetten en gebruik hem om gasten te ontvangen. Maar als er gasten komen en je de extra ruimte niet nodig hebt, haal de tafel dan weg (of in het geval van de keuken, uit de keuken).

Het is niet altijd handig om een grote tafel naar de kelder, zolder of garage te brengen, maar als u geen speciale ruimte voor de eettafel hebt, kunt u prima de woonkamer of een kleinere tafel in de keuken gebruiken. De tafel dekken, uw kerstversiering uitstallen of gebruiken als extra oppervlak in de keuken zijn allemaal perfect aanvaardbare toepassingen.

Samenvatting

Een eetkamertafel is een van de belangrijkste aspecten van uw huis en mag niet over het hoofd worden gezien bij het inrichten. Een eetkamertafel is een van de belangrijkste aspecten van uw huis en mag bij het inrichten niet over het hoofd worden gezien. Je moet een centraal punt vinden, licht is de sleutel, voeg hoogte en breedte toe met krukjes en planken, vergeet niet op te bergen, en tot slot, als de gasten weggaan, haal de tafel dan weg.