Categories
Blogging

Makelaar in Den Haag

Makelaar in Den Haag

Ik vraag me af of het voldoende is om te zeggen dat een makelaar goed voor je is? Ik moet er misschien aan toevoegen dat de diensten van deze agenten van zeer goede kwaliteit zijn. Ze zijn echter nutteloos en zonde van uw tijd en geld zonder de diensten van mensen die ervaring hebben op dat specifieke gebied. Als u geen specialist bent, kunnen wij niet echt verwachten dat u een goed advies geeft.

Bovendien ben ik van mening dat een makelaar, tenzij u eerdere ervaring heeft met het kopen of verkopen van onroerend goed, op geen enkele manier uw vereisten kan begrijpen. Een makelaar zal zeker zijn weg weten bij het kopen van onroerend goed, maar hij zal ook weten wanneer hij moet stoppen met het geven van zijn mening en moet veranderen van een makelaar in een off-the-record expert.

Al met al, zou je kunnen zeggen, je betaalt goed geld en hij zal zijn best doen om het beste voor je te krijgen, en je hebt geen mogelijkheid om die mening te veranderen. Je hebt geen kans om hem in een verkeerde richting te sturen.

Maar vaak kan het tegenovergestelde gebeuren. Wanneer u te maken heeft met een makelaar die geen ervaring heeft in het veld, bestaat de kans dat de makelaar naar zijn of haar foutmakende groep kijkt en de reputatie van zijn makelaarsvriend redt. Ik heb dit veel gezien bij nieuwe makelaars.

Toen ik bijvoorbeeld aan mijn vastgoedcarrière begon, werd mij geleerd hoe ik de markt moest 'lezen'. De trend was om langzaam bewegende huizen torenhoog te waarderen en te profiteren van de verkoop van onroerend goed aan degenen die "betaald" werden om een ​​onroerend goed te verkopen. Het andere deel van de trend was om "het eerste huis met het gouden koekje in de hand" te verkopen.

Nu was er in elk onroerendgoedbedrijf "elke curve" – ​​het pure waargenomen inkomen dat door landeigenaren werd betaald voor de paar over-the-hill-verkopen. Bovendien waren feeder-deals een enorme aanwinst voor de vastgoedsector. Ik herinner me dat ik door mijn baas werd geïnterviewd over de manier waarop wij, als kopers van onroerend goed, onze financiële doelen gingen bereiken. Hij vertelde me ongevraagd een beroep te doen op eigenaren van onroerend goed die door de eigenaar bewoond waren.

Dus met een blik op mijn onervarenheid, zocht ik een huis om te kopen, belde de eigenaren en vroeg hen om me het eigendom te laten zien. Videodagboeken werden creatief en ik kwam aan in een bruin flessenplan met een stuk chocolade, "In your face, meer afbijten dan je kunt kauwen".

Nadat ik weerstand had ondervonden, veranderde ik het in een eenvoudige oude kartonnen doos en ging door de stad naar het kantoor van mijn vastgoedvriend en nadat ik haar de geadresseerde een kaart had gegeven, tekende de vastgoedvriend en ik deed hetzelfde. Ik zou voor dezelfde prijs een huis van een vriend hebben gekocht, maar de vriend van het onroerend goed heeft de markt niet "gelezen".

Ik bevond me op deze gekke, belachelijke weg van het kopen van onroerend goed na iedereen die ze wilde verkopen. De lekke band kon elk moment landen, tenzij ik een onroerend goed te koop kende in de semi-sector waarin ik wilde kopen.

Van een makelaar kun je echt niet verwachten dat hij je voldoende deskundig advies geeft. Hij zou bevooroordeeld zijn en je zou een zware misdaad tegen onwetendheid begaan! Bovendien huren en ontslaan ze veel mensen op basis van giswerk en veronderstellingen.